Molitva za djecu, roditelje, djedove, bake

Molitve za djecu, roditelje, djedove, bake, braću i sestre. Moliti za druge znači iskazivati ljubav prema osobama i biti nesebičan. Molimo jedni za druge i pokažite kršćansku ljubav i pažnju.

 

 

MOLITVA ZA DJECU

Bože, svako dijete koje nam daruješ čudesan je dar. Povjeravaš nam taj život. Kao muž i žena, smijemo sudjelovati u tvom stvaranju, buditi novi život. Sada razumijemo riječi Svetog pisma: »Bog stvori čovjeka na svoju sliku.« Naša ljubav biva vidljiva u svakom našem djetetu. Daj nam snage da ne osjećamo svoju djecu kao teret, nego kao poklon i da vidimo radost koju nam ona daruju. Amen. Oče naš…

MOLITVA ZA RODITELJE

Gospode, molim te za roditelje, jer oni su moja stijena na koju se mogu osloniti kada god me stigne nevolja. Oni su moja uzdanica i najbolji prijatelj kada me drugi napuste. Čuvaj ih i pazi od svih nedaća ovoga svijeta, jer ne znam što bih da me ovako mladog napuste. Čuvaj, Gospodine, sve mlade čiji su roditelji napustili ovaj svijet, sve mlade koji su zanemareni od svojih roditelja. Daruj im snage i milosti da mogu oprostiti, jer ako tražimo praštanje, moramo znati i praštati. Našim roditeljima daruj mudrosti da svako svoje dijete izvedu na pravi put, da mogu ponosno reći: Ovo su moja djeca! Neka nas po roditeljskoj ljubavi i dalje štite i brane, a ti, Gospode, štiti njih, jer oni su naša snaga, naša bol, naša sreća i naše sve. Amen. 

MOLITVA ZA BRAĆU I SESTRE

Ti znaš, Gospode, da ljubav prema mojoj braći i sestrama ponekad bude poljuljana. Ti znaš da prečesto znamo doći u sukob zbog neslaganja. Ti znaš, isto tako, da ih ja volim svim svojim srcem i dušom. Budi im, Gospode, na pomoći svakoga dana, pokaži im pravi put u život. A meni daruj mudrost da postupim ispravno onda kada zatrebaju pomoć svojega brata. Uz to te, Gospodine, molim da jednoga dana, kada se naši putovi raziđu, ne odlutamo na krivi put. Neka naša ljubav uvijek bude snažna i gorljiva, bez obzira na sve prepreke koje će nas u životu snaći. To te molimo po Kristu, Gospodinu našemu. Amen. Oče naš... 

MOLITVA ZA DJEDOVE I BAKE

Molim te, Gospodine, za one koji se primiču kraju života, naše djedove i bake. Pokaži im milosrđe svoga spasenja i daruj snagu da ovaj preostali dio života požive onako kako si nam ti rekao da trebamo živjeti. Daruj im duha strpljivosti, da mogu pretrpjeti naše mladenačke nestašluke i da nam svojom mudrošću pokažu pravi put koji vodi prema tebi. Amen.