VIDEO: Istine i laži o umjetnoj oplodnji

Trenutna top tema u hrvatskome društvu je umjetna oplodnja. Nevjerojatno je kako ima malo znanja i istine o toj temi, a istodobno neizmjerno neznanja, laži, površnosti i podvala. Kako bi se barem u maloj mjeri razbila šutnja o stravičnoj istini potrudio se fra Mario Knezović...

Naime, nakon predavanja framašima o ovoj temi mnogi su htjeli čuti nešto o toj krucijalnoj i moralno vrlo značajnoj temi. U TV prilogu, koji traje 23 minute, saznajte najosnovnije pojedinosti o umjetnoj oplodnji. Prilog odgovara na pitanje kako se odvija proces oplodnje, što se radi s embrijima koji se čuvaju u zamrzivačima i onda se najčešće bacaju u kanalizaciju.

Prilog na jezgroviti način, i na temelju znanstvenih činjenica, iznosi jasan stav o borbi za dostojanstvo svake osobe – pa tako i nerođene djece. Prilog s posebnom brigom gleda na bračne parove koji nemaju djecu i iznosi im stav Crkve kako bi lakše, na temelju svoje savjesti, riješili moralne dvojbe!

Nakana priloga je otkrivati prešućivanu istinu kako se često zloupotrebljavaju embriji i kako prema prijedlogu novoga zakona može doći do toga da se u skoroj budućnosti čak ožene brat i sestra ne znajući da su u krvnom srodstvu!

Prilog je važno pogledati i poslušati od početka do kraja kako bi uhvatili cjelinu! Razumije se da je zbog kratkoće vremena bilo nemoguće opširno iznositi i druge važne pojedinosti. No, sami o tome čitajte, istražujte i zauzimajte stavove.

Obrada: TV Frama Posušje, 2012.